Producţie oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, din cauza protestelor muncitorilor

Producţia a fost oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, în timp ce muncitorii protestează faţă de salarii şi condiţiile de muncă, au declarat oficiali ai companiei, relatează Reuters, în pagina electronică.

722 afișări
Imaginea articolului Producţie oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, din cauza protestelor muncitorilor

Producţie oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, din cauza protestelor muncitorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producţia la uzina Renault din Turcia s-a oprit joi, la miezul nopţii şi se fac eforturi pentru rezolvarea crizei cu cei 2.500 de muncitori care protestează în faţa şi în interiorul frabricii din oraşul Bursa, situat în nord-vestul ţării, a declarat un purtător de cuvânt al Renault.

Oyak Renault, un joint venture cu fondul de pensii Oyak al armatei turce, a produs în jur de 318.000 de maşini anul trecut. Agenţia de ştiri Dogan a anunţat că uzina fabrică aproximativ 400 de vehicule într-un singur schimb.

Aici se construiesc modelele Clio şi Symbol, precum şi modelele compacte Megan şi Fluence.

Vineri, muncitorii de la Tofas, un joint venture între Fiat şi Koc Holding, au organizat un protest, oprind linia de producţie, a anunţat postul de televiziune CNN Turk. Aproximativ 5.000 de persoane lucrează la uzina Tofas, potrivit televiziunii, care a precizat că discuţiile dintre muncitori şi conducere sunt în desfăşurare.

Tofas produce modelele Fiat Linea, Doblo şi Fiorino, alături de Citroen Nemo, Peugeot Bipper şi Opel/Vauxhall Combo. Aceasta a produs 240.000 de unităţi în 2013, potrivit site-ului său de Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici