Profit record pentru Samsung: 8,3 mld. dolari în ultimele trei luni ale anului trecut

Samsung Electronics, cel mai mare producător de telefoane mobile şi televizoare din lume, a raportat un profit record de 8.800 miliarde woni (8,3 miliarde dolari) pentru trimestrul IV al anului trecut, peste estimările analiştilor, datorită vânzărilor ridicate de smartphone-uri.

679 afișări
Imaginea articolului Profit record pentru Samsung: 8,3 mld. dolari în ultimele trei luni ale anului trecut

Profit record pentru Samsung: 8,3 mld. dolari în ultimele trei luni ale anului trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recordul anterior a fost stabilit în trimestrul al treilea, când grupul sud-coreean a înregistrat un profit operaţional de aproximativ 7,5 miliarde dolari. În ultimele trei luni din 2011, compania a obţinut un câştig de circa 5 miliarde de dolari.

Astfel, potrivit rezultatelor financiare preliminare prezentate marţi, veniturile Samsung Electronics au crescut cu 18% în trimestrul al patrulea al anului trecut, la 56.000 miliarde woni (52,6 miliarde de dolari), în principal datorită cererii ridicate pentru smartphone-urile high end - Galaxy Note II şi Galaxy S III, ale căror vânzări au rezistat lansării iPhone 5, transmite Bloomberg.

Compania nu oferă date privind rezultatele diviziilor, însă analiştii contactaţi de Bloomberg estimează că profitul obţinut de Samsung din telefoane mobile s-a dublat faţă de ultimul trimestru din 2011, în timp ce debutul iPhone 5 pe piaţă a fost afectat de problemele cu softul de hărţi al Apple.

Samsung a vândut aproximativ 62 milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni din 2012, faţă de 45 milioane unităţi pentru Apple, potrivit estimărilor analiştilor sud-coreeni.

Acţiunile Samsung au scăzut marţi la Seul cu 1,3%, după ce au urcat cu 44% anul trecut, faţă de un avans de 31% pentru Apple pe bursa de la New York.

Vânzările Galaxy S III ar putea avea de suferit în prima parte a acestui an, deoarece potenţialii clienţi aşteaptă în următoarea perioadă lansarea celei de-a patra generaţii a smartphone-ului de vârf din gama Samsung.

Compania a reuşit să-şi consolideze poziţia de lider pe piaţa telefoanelor mobile şi pe segmentul smartphone-urilor prin lansarea a numeroase modele, adaptate la pretenţiile tuturor categoriilor de clienţi şi la condiţiile din diferite regiuni. Lanţul robust de producţie şi distribuţie ajută compania să menţină preţuri competitive şi să-şi maximizeze marjele de câştig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici