Profitul OMV a coborât cu 17% în trimestrul al treilea, la 263 mil. euro, după scăderea vânzărilor

OMV a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 263 milioane euro, în coborâre cu 17%, în contextul scăderii vânzărilor cu 2%, la 10,69 miliarde euro, a anunţat joi grupul austriac, acţionarul majoritar al Petrom.

95 afișări
Imaginea articolului Profitul OMV a coborât cu 17% în trimestrul al treilea, la 263 mil. euro, după scăderea vânzărilor

Profitul OMV a coborât cu 17% în trimestrul al treilea, la 263 mil. euro, după scăderea vânzărilor (Imagine: petre bitoiu / Mediafax Foto)

Astfel, profitul net după plata intereselor minoritare, excluzând elementele speciale şi efectele de inventar, a coborât de la 317 milioane euro în trimestrul al treilea al anului trecut, în timp ce vânzările au scăzut uşor, de la 10,9 miliarde euro.

Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) excluzând elementele excepţionale şi efectele de inventar a coborât cu 21% în perioada analizată, de la 786 milioane euro la 619 milioane euro.

Contribuţia Petrom la profitul grupului OMV a crescut. Profitul EBIT al Petrom excluzând elementele excepţionale şi efectele de inventar a crescut în trimestrul al treilea cu 24%, de la 293 milioane euro la 365 mlioane euro, se arată într-un raport al OMV.

"În primele noua luni ale anului, ne-am îmbunătăţit semnificativ portofoliul pe segmentul upstream. Achiziţia unui portofoliu de active din zona extrateritorială de la Statoil reprezintă baza pentru atingerea obiectivelor noastre strategice pentru anul 2016, cum ar fi spre exemplu livrarea unei producţii de aproximativ 400 kbep/zi şi o rată de înlocuire a rezervelor la trei ani de 100%. Veniturile generate din reducerea capitalului cu forţa de muncă şi cesiunile din segmentul downstream ne-au permis să finanţăm mare parte din aceasta tranzacţie prin generarea de numerar. Portofoliul nostru de Explorare şi Producţie a fost îmbogăţit prin achiziţia unui bloc de explorare în Madagascar, iar planul nostru de dezvoltare a fost consolidat în urma descoperirilor din Norvegia, Pakistan şi Libia", a declarat într-un comunicat directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss.

Operaţiunile de explorare şi producţie ale OMV au generat în trimestrul al treilea un profit EBIT de 529 milioane euro, în scădere cu 8% faţă de 575 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Pe segmentul de rafinare şi marketing, profitul EBIT al grupului austriac a coborât cu 62%, de la 278 milioane euro la 105 milioane euro,

În primele nouă luni ale anului, vânzările OMV au crescut cu 3%, de la 31,26 miliarde euro la 32,04 miliarde euro. Profitul net după plata intereselor minoritare, excluzând elementele excepţionale şi efectele de inventar, a coborât cu 19%, de la 1,15 miliarde euro la 934 milioane euro.

Profitul EBIT excluzând elementele excepţionale şi efectele de inventar a scăzut cu apxorimativ 10%, de la 2,4 miliarde euro la 2,2 miliarde euro. Rezultatul Petrom a urcat însă cu 14%, de la 901 milioane euro la 1,02 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici