Profitul Yahoo a crescut cu 36% în primul trimestru, dar estimările companiei au dezamăgit piaţa

Profitul Yahoo a crescut cu 36% în primul trimestru, la 390,2 milioane de dolari, însă compania a raportat scăderea veniturilor din spoturi publicitate afişate pe site-uri şi a prezentat o prognoză de vânzări sub estimările analiştilor pentru următoarele trei luni.

5554 afișări
Imaginea articolului Profitul Yahoo a crescut cu 36% în primul trimestru, dar estimările companiei au dezamăgit piaţa

Profitul Yahoo a crescut cu 36% în primul trimestru, dar estimările companiei au dezamăgit piaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile companiei au scăzut cu 6% în primul trimestru raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, de la 1,22 miliarde de dolari la 1,14 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat prezentat de Yahoo.

Totodată, profitul net după plata intereselor minoritare a avansat de la 286,3 milioane de dolari la 390,2 milioane de dolari.

Acţiunile Yahoo au scăzut cu peste 5% la New York în sesiunea de tranzacţii electronice, înainte de deschiderea şedinţei bursiere de miercuri.

Compania estimează venituri de 1,09 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea. Media estimărilor analiştilor indică încasări de 1,11 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Yahoo a schimbat patru directori generali în ultimii patru ani. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a preluat conducerea companiei în urmă cu mai puţin de un an şi a început un plan de revigorare a afacerilor, care însă nu pare să dea rezultate.

Mayer şi-a concentrat eforturile pe relansarea produselor Yahoo, precum portalul web principal al companiei şi serviciul de email. Măsurile nu au fost însă suficiente pentru a opri declinul veniturilor din publicitate online, zonă în care Google şi Facebook continuă să câştige teren.

"Poate că abordarea ei va fi bună pe termen lung, însă situaţia va continua să fie destul de urâtă pentru o perioadă", comenetază pentru Bloomberg un analist american.

Cota de piaţă a Yahoo în zona spoturilor publicitate online va scădea la 7,7% în acest an, de la 9% în 2012, estimează compania de cercetare EMarketer. Google se va menţine lider de piaţă, cu o cotă de 18%, secondat de Facebook, cu 16%.

Mayer a declarat într-o conferinţă cu analiştii că planul de revigorare a Yahoo va trece în curând într-o a doua fază, cu lansări de produse şi îmbunătăţirea serviciilor existente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici