Programul noului Guvern prevede creşterea veniturilor populaţiei, posibil prin reducerea CAS

Premierul desemnat şi liderii coaliţiei au convenit ca în programul de guvernare al noului Cabinet să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei, surse politice precizând că măsura va fi luată prin majorare directă sau prin reducerea CAS şi indexări de pensii.

1435 afișări
Imaginea articolului Programul noului Guvern prevede creşterea veniturilor populaţiei, posibil prin reducerea CAS

Programul noului Guvern prevede creşterea veniturilor populaţiei, posibil prin reducerea CAS (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

"S-a convenit să fie clar specificat că, în funcţie de resursele economiei, vor fi adoptate în acest an măsuri de creştere a veniturilor populaţiei", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

Ele au arătat că la momentul respectiv coaliţia va opta între două variante, şi anume pentru creşterea directă a veniturilor sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii.

Contactat de MEDIAFAX, vicepreşedintele politic al UDMR, ministrul Laszlo Borbely, a confirmat informaţia, arătând că programul de guvernare prevede "majorarea prudentă a salariilor şi pensiilor", în funcţie de situaţia economică.

El a precizat totodată că programul de guvernare prevede şi acordarea de subvenţii firmelor care reîncadrează în muncă femei cu copii în vârstă mai mică de şase ani, îmbunătăţirea legislaţiei privind pensia de urmaş şi creşterea calităţii vieţii în zonele defavorizate.

Programul de guvernare mai include "intenţia fermă" a Executivului de a vinde pe bursă pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat la diferite companii, precum şi adoptarea Legii holdingului, proiect aflat în discuţie încă din 2009.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, marţi, după consultările cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, că acesta i s-a părut determinat să discute un grafic de creştere a salariilor bugetare după primul trimestru şi că realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabilă decât până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici