Rabla electrocasnice: Când ar putea începe programul? Lista produselor care pot fi cumpărate cu bani de la stat a fost extinsă

  • Programul Rabla electrocasnice nu va fi lansat mai devreme de luna februarie
  • Lansarea programului depinde de aprobarea bugetului de stat
  • Premierul Cîţu: Proiectul bugetului de stat va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie
18436 afișări
Imaginea articolului Rabla electrocasnice: Când ar putea începe programul? Lista produselor care pot fi cumpărate cu bani de la stat a fost extinsă

Cei care aşteaptă lansarea programului Rabla pentru electrocasnice ca să îşi schimbe televizorul sau laptopul, mai au de aşteptat. Ediţia din acest an nu va fi lansată mai devreme de luna februarie.

Programul Rabla electrocasnice: Când ar putea începe programul?

 
Programul e derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, care aşteaptă însă aprobarea bugetului Ministerului Mediului. Proiectului bugetului de stat va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie, potrivit anunţului premierului Cîţu. Asta deşi, conform legii, proiectul de buget trebuie depus în Parlament în cel mult 20 zile de la învesirea Guvernului, iar Cabinetul Cîţu a fost învestit la 23 decembrie 2020. 

Rabla: Ce electrocasnice vor putea fi cerute şi în ce condiţii?

Lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate cu bani de la stat în acest an a fost extinsă:
  • maşini de spălat rufe
  • maşini de spălat vase
  • aparate de aer condiţionat, inclusiv portabile
  • frigidere sau combine frigorifice
  • televizoare
  • uscătoare de rufe
  • aspiratoare
  • laptopuri şi tablete
Banii vor fi ceruţi autorităţilor online, prin intermediul unei aplicaţii, şi vor fi primiţi sub formă de vouchere. Apoi, voucherele vor putea fi folosite în magazinele înscrise în program, iar principiul va fi următorul: pentru fiecare produs cumpărat va fi dat la schimb un altul, din aceeaşi categorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici