Proiect ANRE: Producătorii şi furnizorii de gaze, obligaţi, din iulie, să tranzacţioneze pe bursă

Producătorii şi furnizorii de gaze vor fi obligaţi să tranzacţioneze începând din luna iulie "cantităţi minime" pe bursele specializate, precum Bursa Română de Mărfuri (BRM) şi OPCOM.

140 afișări
Imaginea articolului Proiect ANRE: Producătorii şi furnizorii de gaze, obligaţi, din iulie, să tranzacţioneze pe bursă

Producătorii şi furnizorii de gaze, obligaţi, din iulie, să tranzacţioneze pe bursă - proiect ANRE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cantităţile de gaze naturale din producţia internă tranzacţionate pe pieţele centralizate nu pot fi mai mici de 20% din cantităţile de gaze naturale din producţia proprie destinate comercializării şi sunt destinate exclusiv pieţei concurenţiale de gaze naturale", potrivit unui proiect al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Până la sfârşitul acestui an ANRE va elabora metodologia în baza căreia vot fi efectuate astfel de tranzacţii pentru perioada1 ianuarie 2015-31 decembrie 2018.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, spunea, anul trecut, că tranzacţiile cu gaze naturale vor putea fi derulate, pe pieţele centralizate, şi de companii străine.

În prezent, companiile au posibilitatea de a comercializa gaze naturale pe BRM şi OPCOM, dar numărul tranzacţiilor şi cantităţile sunt reduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici