Rata şomajului a atins un nivel record în Italia, de 13,4%, în luna noiembrie

Rata şomajului în Italia, ţară în care trăiesc peste 1 milion de români, a urcat la 13,4% în luna noiembrie, atingând cel mai ridicat nivel consemnat vreodată, în condiţiile în care companiile evită să angajeze, pe fondul îngrijorărilor privind recesiunea în care se află ţara, relatează Bloomberg.

282 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a atins un nivel record în Italia, de 13,4%, în luna noiembrie

Rata şomajului a atins un nivel record în Italia, de 13,4%, în luna noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii consultaţi de Bloomberg mizau pe o urcare a ratei şomajului la 13,3%.

În ceea ce priveşte rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani, aceasta a avansat de la 43,3% în octombrie la 43,9% în noiembrie, potrivit datelor prezentate miercuri de Institutul italian de Statistică (Istat).

Numărul şomerilor din Italia se ridică la 3,45 de milioane de persoane în luna noiembrie, conform datelor Eurostat publicate tot miercuri.

Pentru luna octombrie, Istat a revizuit estimarea iniţială de la 13,2% la 13,3%.

"Etapa de scădere a economiei italiene este estimată să se încheie în următoarele luni, pe fondul semnalelor pozitive referitoare la creşterea cererii la nivel naţional. Cu toate acestea, condiţiile de pe piaţa muncii rămân dificile, în condiţiile în care rata şomajului creşte", se arată într-un raport al Istat din 30 decembrie.

În schimb, în Germania, rata şomajului a coborât în decembrie pentru a treia lună consecutiv, la 6,5%, marcând cel mai scăzut nivel din peste două decenii, de când Agenţia Federală a Muncii colectează astfel de date. Numărul şomerilor a coborât cu 27.000, la 2,84 de milioane în decembrie, potrivit datelor Agenţiei.

În ceea ce priveşte rata şomajului în zona euro, aceasta s-a menţinut la 11,5% în luna noiembrie, potrivit Eurostat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici