Războiul tarifelor comerciale | China anunţă măsuri ani-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

China a anunţat măsuri de combatere a dumpingului (vânzări sub preţurile de cost) împotriva importurilor de sorg din Statele Unite, relatează BBC.

676 afișări
Imaginea articolului Războiul tarifelor comerciale | China anunţă măsuri ani-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

Războiul tarifelor comerciale | China anunţă măsuri ani-dumping asupra importurilor de sorg din SUA

China a declarat că americanii ar trebui să plătească un depozit temporar de 178,6% din valoarea importurilor de sorg începând de miercuri, statul chinez începând investigaţia privind importurile de sorg din SUA în februarie.

Producătorii americani au fost „profund dezamăgiţi” de aceste măsuri şi iau în considerare „acţiuni legale” ca răspuns, potrivit BBC.

Sorgul este o plantă cu înălţimea de până la 2,5 m, care la exterior se aseamănă cu porumbul, iar boabele acestuia sunt folosite în principal pentru hrana animalelor, dar e folosit şi pentru producţia de alcool.

SUA este cel mai mare producător mondial de sorg şi este cel mai mare furnizor de sorg către China. Iar China utilizează importurile de sorg pentru a-şi hrăni animalele de fermă şi în industria băuturilor spirtoase.

Analiştii au declarat că depozitul temporar anti-dumping impus de China, a fost destul de ridicat şi, în consecinţă, unele transferuri americane ar putea fi anulate.

Anunţul Chinei se circumscrie „războiului tarifelor”comerciale impuse reciproc de SUA şi China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici