RECORD NEGATIV: Producţia de vin a Franţei, la MINIMUL ultimilor 40 de ani

Producţia de vin a Franţei a scăzut în acest an cu 20%, la 40,7 milioane hectolitri, cel mai redus nivel din ultimii 40 de ani, după ce recoltele de viţă-de-vie din regiunile Champagne şi Beaujolais au fost afectate puternic de condiţiile meteo şi de boli.

282 afișări
Imaginea articolului RECORD NEGATIV: Producţia de vin a Franţei, la MINIMUL ultimilor 40 de ani

RECORD NEGATIV: Producţia de vin a Franţei a scăzut în 2012 la MINIMUL ultimilor 40 de ani (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Franţa a produs anul trecut 50,9 milioane hectolitri de vin şi ar putea pierde în acest an prima poziţie la nivel mondial în favoarea Italiei, transmite Bloomberg.

Ministerul francez al Agriculturii notează într-un raport publicat vineri că recolta din 2012 este cea mai redusă din ultimi 40 de ani, din cauza îngheţului, secetei, umidităţii excesive din perioada de înflorire şi dăunătorilor care au afectat plantaţiile în unele regiuni.

Exporturile de vin şi şampanie ale Franţei au totalizat anul trecut 7,17 miliarde euro, reprezentând 13% din exporturile agroalimentare ale ţării. În prima jumătate a acestui an, exporturile de vin au urcat cu 14%, la 3,57 miliarde euro.

Cei mai mari patru producători de şampanie din lume sunt companii franceze, respectiv Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), Vranken-Pommery Monopole, Pernod-Ricard şi Laurent-Perrier.

Organizaţia Internaţională a Vinului estimează că producţia Italiei a scăzut în acest an cu 3,4%, la 40,8 milioane hectolitri, peninsula mediteraneană preluând astfel poziţia de lider mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici