Renault ar putea ajunge în 2013 să vândă mai mult în afara Europei decât pe continent

Grupul francez Renault ar putea ajunge, până în anul 2013, să vândă mai mult în afara Europei decât pe pieţele europene, dacă trendurile actuale se menţin, a declarat luni pentru Le Figaro directorul operaţional al constructorului auto, Patrick Pelata.

22 afișări
Imaginea articolului Renault ar putea ajunge în 2013 să vândă mai mult în afara Europei decât pe continent

Renault ar putea ajunge în 2013 să vândă mai mult în afara Europei decât pe continent (Imagine: Mediafax Foto)

Cererea pentru automobile este în scădere în Europa după încheierea programelor guvernamentale de susţinere a industriei auto, iar constructorii privesc tot mai mult către pieţele emergente din afara continentului pentru creştere.

Pelata a arătat că ponderea vânzărilor din afara Europei în afacerile Renault a crescut de la 11% în 1999 la 40% în prezent, iar, dacă trendurile actuale se menţin, cifra ar putea ajunge la 50% până în 2013.

Grupul estimează că vânzările totale vor creşte în acest an la 2,5 milioane de automobile, de la 2,3 milioane anul trecut.

Directorul operaţional al Renault declara săptămâna trecută la Paris că este ceva mai optimist cu privire la perspectivele pieţei auto europene pentru acest an.

Constructorul auto francez anticipa o scădere de 7-9% a vânzărilor de autoturisme noi în Europa în 2010, Pelata notând însă că declinul se va apropia mai degrabă de 7% decât de limita mai pesimistă a intervalului.

El a afirmat însă că piaţa va înregistra anul viitor "o cădere semnificativă".

Renault deţine şi constructorul român de automobile Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici