Renault va produce Logan şi Sandero în Algeria

Grupul Renault va anunţa construcţia unei fabrici în Algeria, una dintre pieţele importante de export ale Dacia, pentru a produce modelele Logan, Sandero şi Symbol, potrivit cotidianului francez LeMonde.

47 afișări
Imaginea articolului Renault va produce Logan şi Sandero în Algeria

Renault va produce Logan şi Sandero în Algeria (Imagine: Adrian Mitrea/Mediafax Foto)

Capacitatea uzinei este estimată la 50.000 de unităţi anual, toate destinate pieţei locale.

Dacia a exportat 17.327 de autovehicule în Algeria anul trecut, fiind depăşită ca piaţă de export pentru constructorul român de Germania (84.708 unităţi), Franţa (65.956 unităţi), sau Italia (cu 21.739 maşini).

Subsidiara din Algeria a grupului francez nu a oferit detalii privind valoarea investiţiei, însă surse apropiate situaţiei au declarat că aceasta "a depăşit câteva zeci de milioane de euro".

Potrivit legilor algeriene, care interzic unui investitor străin să deţină pachetul majoritar de acţiuni al unei companii locale, Renault va avea 49% din titluri, dar va controla întreaga activitate. Restul de 51% se va afla în proprietatea companiei auto de stat SNVI.

Lansarea unor facilităţi de producţie va ajuta Renault să-şi consolideze poziţia de lider pe piaţa din Algeria, unde a vândut 56.000 de maşini în 2009, 39.000 sub brand propriu şi 17.000 sub denumirea Dacia, notează LeMonde.

Renault controlează aproximativ un sfert din piaţa auto locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici