Rezervele BNR au crescut în iunie la un record de 34,4 mld. euro, după emisiunea de eurobonduri

Rezervele valutare ale BNR au crescut în luna iunie cu 1,7 miliarde de euro, la un nou record, de 34,4 miliarde de euro, după ce Ministerul Finanţelor a emis eurobonduri în valoar de 1,5 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate vineri de BNR.

241 afișări
Imaginea articolului Rezervele BNR au crescut în iunie la un record de 34,4 mld. euro, după emisiunea de eurobonduri

Rezervele BNR au crescut în iunie la un record de 34,4 mld. euro, după emisiunea de eurobonduri (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

În luna iunie, intrările au fost de 2,46 miliarde de euro, în timp ce ieşirile au totalizat 765 miliarde de euro.

Intrările au provenit din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice de 1,496 miliarde euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Ieşirile sunt urmarea modificării rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţilor şi ratelor de dobândă aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,471 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost de 37,873 miliarde euro, faţă de 36,262 miliarde euro în luna mai.

Plăţile scadente în luna iulie 2011 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 2,649 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici