România are 35 de companii în TOPUL celor mai mari 500 din regiune

România este prezentă cu 35 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centrală după cifra de afaceri raportată anul trecut realizat de Deloitte, mai puţine decât în clasamentul din 2012.

595 afișări
Imaginea articolului România are 35 de companii în TOPUL celor mai mari 500 din regiune

România are 35 de companii în TOPUL celor mai mari 500 din regiune (Imagine: Shutterstock)

Totodată, în două topuri separate ale celor mai mari 50 de bănci şi companii de asigurări din regiune, România se regăseşte cu 6, respectiv 4 prezenţe.

Rezultatele complete ale studiului vor fi publicate în cursul acestei săptămâni.

În ultimii doi ani, prezenţa României în topul celor mai mari 500 din regine s-a redus, de la 38 de companii în 2011 la 37 în 2012. Companiile cel mai bine plasate în clasamentul de anul trecut erau OMV Petrom, Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare şi Petrotel Lukoil.

Cele 37 de companii româneşti din topul din 2012 au avut venituri totale cumulate de 39,6 miliarde de euro, în urcare faţă de 2010.

Deloitte Top 500 Europa Centrală este un clasament anual al companiilor din regiune, realizat în funcţie de venituri, profit, număr de angajaţi şi capitalizare din 18 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici