România pe poziţia a 16-a la nivelul UE, în funcţie de încrederea în economie

Percepţia populaţiei faţă de economie s-a îmbunătăţit în aprilie, la 65,5 puncte, de la minimul record de 64,3 puncte atins în martie, România ocupând poziţia a 16-a în Uniunea Europeană (UE), într-un top privind încrederea în economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) al Comisiei Europeane (CE).

73 afișări
Imaginea articolului România pe poziţia a 16-a la nivelul UE, în funcţie de încrederea în economie

România pe poziţia a 16-a la nivelul UE, în funcţie de încrederea în economie

Din cei cinci indicatori care intră în componenţa ESI, România a înregistrat, în aprilie, o îmbunătăţire pentru sectorul industrial şi cel al serviciilor, de la -17 puncte la -14 puncte, respectiv de la -13 puncte la minus 10 puncte, potrivit unui raport al Biroului de Statistică al CE, Eurostat.

Încrederea consumatorilor, indicele privind comerţul şi cel al construcţiilor au înregistrat un declin de două, zece, respectiv şase puncte, la -46 puncte, -20 puncte şi -5 puncte.

În funcţie de creşterea ESI din aprilie, România, cu 1,2 puncte, a ocupat penultima poziţie între cele 17 state UE care au raportat o evoluţie pozitivă, depăşind doar Germania, care a avut un avans de 0,8 puncte.

Percepţia populaţiei faţă de situaţia economică s-a îmbunătăţit atât în UE, de la 60,4 puncte la 63,9 puncte, cât şi în zona euro, de la 64,7 puncte la 67,2 puncte.

Creşterea ESI la nivel comunitar are la bază o îmbunătăţire a indicilor pentru sectorul industrial, servicii, încrederea consumatorilor şi comerţ, domeniul construcţiilor fiind singurul care a înregistrat un declin de un punct în aprilie.

Cipru, Cehia şi Letonia, cu 10,7 puncte, şapte puncte şi 6,7 puncte, au fost ţările cu cea mai bună evoluţie a indicatorului încrederii în economie în luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici