România va fi împărţită în 16 regiuni de dezvoltare

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR, prin care se propune înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut miercuri de Senat prin adoptare tacită.

1630 afișări
Imaginea articolului România va fi împărţită în 16 regiuni de dezvoltare

România va fi împărţită în 16 regiuni de dezvoltare

Propunerea legislativă, iniţiată de toţi parlamentarii UDMR, avea termen de adoptare tacită data de 10 februarie.

În proiect se menţionează că pe terioriul României sunt constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ teritoriale şi nu au personalitate juridică.

Cele şaisprezece regiuni de dezvoltare sunt:

Macroregiunea I

1. Botoşani - Suceava

2. Bacău - Iaşi - Neamţ - Vaslui

3. Brăila - Buzău - Galaţi - Vrancea

Macroregiunea II

4. Constanţa - Tulcea

5. Bucureşti

6. Călăraşi - Ialomiţa - Ilfov

7. Giurgiu - Teleorman

8. Dolj - Mehedinţi - Olt

Macroregiunea III

9. Gorj - Vâlcea

10. Argeş - Dâmboviţa - Prahova

Macroregiunea IV

11. Arad - Caraş-Severin - Timiş

12. Alba - Hunedoara

13. Sibiu - Braşov

Macroregiunea V

14. Covasna - Harghita - Mureş

15. Bistriţa-Năsăud - Cluj - Maramureş

16. Bihor - Sălaj - Satu-Mare

Proiectul de lege, care primise raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie şi care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici