Câteva sute de angajaţi ai Romtelecom părăsesc compania prin programul de plecări voluntare

Câteva sute de salariaţi ai Romtelecom vor părăsi operatorul de telecomunicaţii prin programul de plecări voluntare, a declarat luni într-o conferinţă de presă directorul general al companiei, Yorgos Ioannidis.

170 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de angajaţi ai Romtelecom părăsesc compania prin programul de plecări voluntare

Romtelecom va disponibiliza câteva sute de salariaţi în această săptămână (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Acest program se va încheia miercuri, 30 iunie. În prezent, Romtelecom are sub 9.000 de angajaţi. Nu avem o ţintă cu privire la numărul de salariaţi care vor rămâne în companie până la finele anului, pentru că analizăm impactul mai multor variante de studii privind disponibilizările pe care le-am putea pune în practică", a afirmat Ioannidis.

El a adăugat că salariaţii Romtelecom care vor pleca voluntar vor primi compensaţii de până la 14.000 de euro, în funcţie de vechime.

La începutul acestui an, Romtelecom a transferat către Ericsson România aproximativ 400 angajaţi care activau în departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, în baza unui acord pe o perioadă de cinci ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.

Pe de altă parte, operatorul a anunţat, în februarie, că va disponibiliza, de la 1 mai, un număr de 600 de salariaţi din divizia Operaţiuni, în vederea reducerii costurilor şi creşterii eficienţei companiei, pe fondul presiunii competiţionale.

La finele anului 2009, operatorul naţional de telefonie fixă avea puţin peste 10.000 de salariaţi.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici