Rusia produce zâmbete cu SUV-ul său: „Amber”, monstrul electric al lui Putin

Dezvoltat ca un proiect la Politehnica din Moscova, este o maşină electrică, dar poate socotit cel mult un cvadriciclu greu, cu o linie improbabilă.

3126 afișări
Imaginea articolului Rusia produce zâmbete cu SUV-ul său: „Amber”, monstrul electric al lui Putin

Dacă pe frontul din Ucraina produce teroare, pe piaţa auto, Rusia a declanşat, în mod involuntar, hohote de râs.

Cum marile mărci occidentale au părăsit ţara invadatoare, Putin a dat ordin ca lupta cu Vestul pe tărâmul auto să meargă mai departe, iar rusul de rând să se plimbe cu propriul automobil electric.

Când a fost întocmit clasamentul celor mai urâte 20 de maşini din istorie, „Chihlimbarul”, căci acesta este numele proiectului Politehnicii din Moscova, nu apăruse pe site-urile cu profil auto. Altfel, ar fi intrat în top 3.

Despre maşină, specialiştii s-au pronunţat: nu există nicio logică în proporţii, în design, în alegerile tehnice.

Un design care nu are sens

„Chihlimbarul” a fost creat de Universitatea Politehnică din Moscova, în încercarea de a construi un vehicul electric pentru piaţa rusă, iar elementele principale, acumulatorul şi motorul electric ar fi toate autohtone.

Un anunţ care trebuie luat cu rezerve. Rusia este încă supusă sancţiunilor, dar depinde ombilical de China pentru multe componente electronice.

Compania care va avea sarcina ingrată de a produce SUV-ul electric al Rusiei se numeşte Avtotor, în hale în care înaintea erau locuri de producţie pentru diverse modele BMW, precum X5.

Fotografiile cu un „Amber” care înfruntă iarna grea din Rusia au devenit virale şi este aşteptată versiunea de producţie, dacă va exista vreodată una.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici