Saab a reluat producţia de autovehicule, după o întrerupere de doi ani şi jumătate

Compania Saab a reluat luni producţia de autoturisme după doi ani şi jumătate de întrerupere a activităţii şi intenţioneză ca în viitor să se concentreze pe fabricarea de autovehicule electrice.

136 afișări
Imaginea articolului Saab a reluat producţia de autovehicule, după o întrerupere de doi ani şi jumătate

Saab a reluat producţia de autovehicule, după o întrerupere de doi ani şi jumătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru prima dată începând din 2011, un sedan Saab 9-3 a ieşit de pe linia de produţie la fabrica companiei din Trollhattan, Suedia.

Saab şi-a sistat activitatea în aprilie 2011, din cauza dificultăţilor proprietarului, compania olandeză Spyker, de a găsi finanţare, potrivit New York Times.

Producătorul auto a depus cererea de intrare în faliment în decembrie acelaşi an şi a fost cumnpărat de grupul de investiţii chinezo-suedez National Electric Vehicle Sweden (NEVS) în 2012.

Spyker a cumpărat Saab de la grupul american General Motors, care se confrunta în Statele Unite cu probleme financiare majore. Grupul a fost nevoit să ceară protecţia legii falimentului şi să vândă active, parte a procesului de restructurare.

Vânzările Saab au atins nivelul maxim în 2006, de 133.000 de maşini, însă au scăzut ulterior, la 93.000 de unităţi în 2008 şi la numai 27.000 în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici