SALARIUL MINIM brut pe economie va fi MAJORAT în acest an în două etape

Salariul minim brut pe economie va fi majorat în acest an în două etape, cu 50 lei de la 1 februarie, ajungând astfel la 750 lei, iar din luna iulie va urca la 800 lei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Decizia a fost luată de Guvern în urma consultărilor cu Fondul Monetar Internaţional.

6027 afișări
Imaginea articolului SALARIUL MINIM brut pe economie va fi MAJORAT în acest an în două etape

SALARIUL MINIM brut pe economie va fi MAJORAT în acest an în două etape (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Salariul minim va creşte în acest an la 800 lei, dar în două etape: cu 50 lei începând cu luna februarie şi cu încă 50 lei din luna iulie", au arătat sursele citate.

La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta a declarat că la discuţiile cu FIM privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, creştere care să fie aplicată imediat după aprobarea proiectului de buget.

Proiectul de buget va fi aprobat miercuri de Guvern.

VEZI AICI PROIECTUL DE BUGET PE 2012-2016

Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 creşterea salariului minim la 1.000 de lei.

Inspecţia Mncii a transmis, luni, agenţiei MEDIAFAX, că numărul salariaţilor continuă să rămână peste cinci milioane, 536.839 dintre aceştia fiind încadraţi pe salariul minim pe economie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici