Samsung produce cu 244 de dolari modelul Galaxy S4, iar preţul este estimat la 650 dolari

Costul de producţie pentru modelul Galaxy S4, prezentat de Samsung săptămâna trecută, se ridică la 244 de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare IHS iSuppli, în timp ce grupul sud-coreean estimează preţul de retail al smartphone-ului la aproximativ 650 de dolari.

949 afișări
Imaginea articolului Samsung produce cu 244 de dolari modelul Galaxy S4, iar preţul este estimat la 650 dolari

Samsung produce cu 244 de dolari modelul Galaxy S4, iar preţul de retail este estimat la 650 dolari

Ecranul mai mare şi mai avansat, cipul mai performant şi memoria mai mare au ridicat costul de producţie pentru cel mai ieftin S4, de 16 GB, cu 15% peste nivelul modelului anterior, S3, notează firma de cercetare, citată de Bloomberg.

Materialele şi costurile de producţie pentru principalul rival al S4, iPhone 5, totalizează 207 dolari, estima IHS iSuppli în luna septembrie, la lansarea smartphone-ului produs de Apple.

"Deşi piesele nu sunt foarte diferite de Galaxy S3, S4 include unele componente îmbunătăţite care îi sporesc funcţionalitatea", a afirmat Vincent Leung, analist la firma de cercetare.

Costul a fost estimat printr-un calcul al preţului pieselor fără dezmembrarea telefonului şi ar putea fi modificat după examinarea componentelor.

Galaxy S4 va fi disponibil în SUA de pe 26 aprilie.

Samsung a estimat valoarea aproximativă de retail a smartphone-ului la 650 de dolari în documentaţia pentru un concurs derulat de grup, în care o parte din premii sunt telefoane Galaxy S4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici