Samsung se aşteaptă la profit record pentru trimestrul al treilea

Grupul sud-coreean Samsung a anunţat, vineri, că se aşteaptă la profit operaţional record pentru pentru trimestrul al treilea, însă estimarea producătorului de electronice indică o încetinire a creşterii câştigurilor, în contextul saturării pieţei smartphone.

123 afișări
Imaginea articolului Samsung se aşteaptă la profit record pentru trimestrul al treilea

Samsung se aşteaptă la profit record pentru trimestrul al treilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung, cel mai mare producător de smarphone-uri din lume, se aşteaptă la un profit operaţional de 9.900-10.300de woni (9,2-9,6 miliarde de dolari) pentru perioada iulie-septembrie. Grupul a raportat un profit operaţiuonal record de 9.500 miliarde de woni în trimestrul al doilea, potrivit Wall Street Journal.

Estimarea înaintată de grup reprezintă o creştere de 23-28% faţă de perioada similară a anului trecut, dar o încetinire faţă de avansul anual de 47,5% înregistrat în trimestrul al doilea. Samsung obţine două treimi din profitul operaţional din afacerea de telefonie mobilă.

Vânzările s-ar putea situa la 58.000-60.000 de miliarde de woni, în urcare cu 11-15% comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior.

Samsung şi Apple controlează o mare parte din piaţa smartphone-urilor scumpe, dar concurenţa este în creştere, scrie Wall Street Journal.

Analiştii estimează că Samsung a livrat în trimestrul al treilea 85-89 milioane de smartphone-uri. Grupul a avut în perioada respectivă o cotă de piaţă la nivel global de 33,1%, în timp ce Apple a ocupat poziţia a doua, cu 13,6%, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics. Samsung nu publică date referitoare la numărul de telefoane vândute.

Grupul va publica rezultate financiare la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici