Sindicaliştii de la Dacia, nemulţumiţi de propunerea privind creşterea salariilor managerilor

Sindicaliştii de la Uzina Dacia sunt nemulţumiţi de propunerea administraţiei de mărire a salariilor managerilor, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia afirmând că se încearcă "dezbinarea unei echipe cu succese notabile", cu atât mai mult cu cât nu era prevăzută nicio majorare salarială.

34 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Dacia, nemulţumiţi de propunerea privind creşterea salariilor managerilor

Sindicaliştii de la Dacia, nemulţumiţi de propunerea privind creşterea salariilor managerilor (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, angajaţii secţiei de Presaj au fost anunţaţi luni despre propunerea administraţiei de majorare a salariilor managerilor, muncitorii exprimându-şi nemulţumirea faţă de această situaţie.

"Noi ne-am întâlnit azi (n.r. - luni), conform dreptului legal, stipulat contractual, cu membrii de sindicat de la Presaj, în cadrul adunării generale, anunţată conducerii uzinei cu 48 de ore înainte. S-a luat act de nemulţumirile oamenilor, care nu sunt de acord cu aceste majorări salariale", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

De asemenea, Ion Iordache a spus că marţi, în cadrul comisiei paritare, se va discuta despre această situaţie care va crea dezbinare la Dacia.

"Muncitorii se simt discriminaţi, iar conducerea încearcă să dezbine o echipă cu succese notabile, deoarece în contractul colectiv de muncă, încheiat la începutul anului, nu era prevăzută nicio majorare salarială pentru sectorul management", a afirmat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii de la Dacia vor avea adunări generale cu angajaţii celorlalte secţii din Uzină, pentru a afla punctele de vedere ale acestora, iar marţi, la întâlnirea din cadrul comisiei paritare, se va discuta acest aspect, conducerea Sindicatului Automobile Dacia urmând să prezinte concluzia formulată în urma întâlnirilor cu salariaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici