Şova: Vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie

Patru tronsoane de autostradă, pe traseele Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu, vor fi inaugurate în luna decembrie, a anunţat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, citat de corespondentul MEDIAFAX.

2705 afișări
Imaginea articolului Şova: Vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie

Şova: Vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie (Imagine: Raul Stef/ Mediafax foto)

"După ce am inaugurat, în iunie, Deva-Orăştie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie şi mă refer la Lugoj-Deva - lotul 1, la Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4. Pe teritoriul judeţului Sibiu este Orăştie-Sibiu - lotul 4, urmând ca, în anul 2014, să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 şi 2, şi Orăştie-Sibiu lotul 3", a declarat Dan Şova, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

Potrivit acestuia, în 2015 vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă "abia licitate".

"Mă refer la Timişoara-Lugoj - lotul 2 şi Lugoj-Deva - loturile 2, 3 şi 4. Deci asta în 2015. Cu inaugurarea ultimelor patru loturi pe care le-am menţionat, vom avea coridor continuu de la Nădlac la Sibiu. De asemenea, la anul deja vom avea, după ce inaugurăm Orăştie-Sibiu - lotul 3, vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce va fi deja o realizare foarte importantă", a afirmat Şova.

El a spus că "Sibiul, din punctul de vedere al construcţiilor de autostrăzi, începe să devină un punct de atracţie".

În plus, ministrul Şova a precizat că, în anul 2016, vor fi inauguraţi cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV.

"E important de ştiut că, odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeş-Turda, ieri (miercuri - n.r.) deja s-au primit ofertele, până pe 19 decembrie vom desemna şi câştigătorii la Sebeş-Turda. Probabil că vom avea contestaţii, ca de obicei, e mai puţin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru Sebeş-Turda", a spus Dan Şova, care a adăugat: "odată cu Sebeş-Turda vom avea contractări pe fond de coeziune autostrăzi 107 la sută".

Potrivit lui Şova, tronsoanele care vor fi inaugurate în luna decembrie a acestui an însumează peste 120 de kilometri de autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici