Sprijin financiar pentru distilarea vinului. Cum se poate accesa

  • Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat, marţi, că acordă sprijin financiar pentru măsura de distilare a vinului
  • Cererile pentru acordarea sprijinului se depun la sediul central al agenţiei fie după finalizarea operaţiunilor de distilare şi denaturare
  • Plata sprijinului se face până la data de 15 octombrie 2020.
369 afișări
Imaginea articolului Sprijin financiar pentru distilarea vinului. Cum se poate accesa

Sprijin financiar pentru distilarea vinului. Cum se poate accesa

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat, marţi, că acordă sprijin  financiar pentru măsura de distilare a vinului în situaţii de criză.

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile pentru acordarea sprijinului se depun la sediul central al agenţiei fie după finalizarea operaţiunilor de distilare şi denaturare - nu mai târziu de 25 septembrie 2020, fie în avans - nu mai târziu de 11 septembrie 2020.

Solicitanţii de sprijin pot fi persoane juridice sau forme asociative ale acestora, autorizate pentru distilarea produselor vinicole.

„Valoarea avansului este de maximum 80% din valoarea corespunzătoare volumului estimat conform alin. (10) lit. d), din OMADR 240 / 2020, în condiţiile constituirii unei garanţii bancare de 100% din valoarea avansului solicitat”, se arată în comunicat.

Produsul rezultat în urma distilării vinului, pentru care se acordă sprijinul financiar, va fi utilizat exclusiv în scopuri industriale, inclusiv în scopuri de dezinfectare sau farmaceutice, sau în scopuri energetice, astfel încât să se evite denaturarea concurenţei, mai arată reprezentanţii APIA.

Volumul minim de vin ce poate face obiectul cererii de plată este de 10 hl. Valoarea sprijinului plătit distilatorului este stabilită la 4,63 lei/litru de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicaţie geografică (IG) şi 3,65 lei/litru vin varietal, care va fi distilat. Costurile eligibile pentru sprijin cuprind costul vinului, costul transportului vinului către distilerie şi costul distilării vinului în cauză, a anunţat APIA.

Plata sprijinului se face până la data de 15 octombrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici