Statele Unite au evitat deocamdată recesiunea

Statele Unite au evitat probabil recesiunea, cel puţin deocamdată, iar analiştii Goldman Sachs şi ai Macroeconomic Advisers şi-au îmbunătăţit prognozele pentru trimestrul al treilea, după o serie de indicatori care au depăşit estimările.

608 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au evitat deocamdată recesiunea

Statele Unite au evitat deocamdată recesiunea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Goldman Sachs Group şi Macroeconomic Advisers au revizuit estimările privind avansul PIB-ului american în trimestrul al treilea de la circa 2% la 2,5%, relatează Bloomberg.

Avansul ar fi aproape dublu faţă de ritmul de 1,3% din trimestrul al doilea şi cel mai rapid din acest an.

Cele mai recente date favorabile sunt cele publicate vineri de Departamentul Muncii, potrivit cărora în septembrie au fost create 103.000 de locuri de muncă.

"Economia americană nu pare să reintre în recesiune, dar redresarea este slabă", a declarat Allen Sinai, preşedinte la institutul Decision Economics din New York.

Economia SUA se confruntă cu o mulţime de factori negativi, de la criza datoriilor suverane din zona euro şi probabilitatea în creştere a unei recesiuni, până la blocajul din SUA privind bugetul, a arătat Chris Rupkey, economist şef la Bank of Tokyo-Mitsubishi în New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici