Steve Ballmer se va retrage de la conducerea Microsoft în 12 luni. Acţiunile grupului au crescut cu 9%

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, se va retrage de la conducerea grupului în următoarele 12 luni, după găsirea unui succesor, a anunţat cel mai mare producător de software la nivel mondial, iar informaţia a determinat apreciarea cotaţiei acţiunilor cu 9%.

1064 afișări
Imaginea articolului Steve Ballmer se va retrage de la conducerea Microsoft în 12 luni. Acţiunile grupului au crescut cu 9%

Steve Ballmer se va retrage de la conducerea Microsoft în 12 luni. Acţiunile grupului au crescut cu 9% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administraţie, directorul independent John Thomson, şi din care va face parte şi Bill Gates, va căuta un nou director general, potrivit Microsoft, transmite MarketWatch.

Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmând să fie analizaţi atât candidaţi din afara companiei ct şi din interiorul acesteia.

"Nu este niciodată momentul perfect pentru acest tip de tranziţie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.

Thomson a adăugat că board-ul Microsoft este dedicat transformării grupului într-o companie de succes furnizoare de dispozitive şi servicii.

Grupul Microsoft, deşi profitabil, a întâmpinat dificultăţi în eforturile de adaptare la o serie de noi platforme informatice şi abordări, comentează Wall Street Journal.

Luna trecută, Ballmer a anunţat o amplă reorganizare a companiei, menită în mare parte să crească prezenţa Microsoft pe piaţa tabletelor şi smartphone-urilor.

Ballmer a condus mai multe divizii ale Microsoft pe parcursul a 32 de ani. În iulie 1998, a fost promovat în funcţia de preşedinte, răspunzând de conducerea curentă a Microsoft. Ballmer a fost numit CEO al grupului în ianuarie 2000.

Sub conducerea sa, Microsoft a fost criticat ani de zile de investitori, în condiţiile în care dezvoltarea aparatelor mobile şi a serviciilor online a erodat supremaţia grupului pe piaţa computerelor personale.

Grupul a reacţionat cu mai multe soluţii, inclusiv cu dezvoltarea şi vânzarea propriei tablete.

În luna iulie, Microsoft a anunţat costuri de 900 de milioane de dolari legate de tableta Surface RT, care au contribuit la ratarea estimărilor de venituri şi profit în trimestrul al patrulea fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici