Studiu: Salariile angajaţilor români din corporaţii vor creşte anul acesta cu 5,7%

Angajaţii români din multinaţionale vor avea parte de creşteri salariale reale de 5,7% anul acesta, marcând astfel cel mai mare nivel de creştere de salarii din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai mari majorări de la nivel global, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de consultanţă în management şi executive search Korn Ferry Hay Group, potrivit Ziarul Financiar.

2270 afișări
Imaginea articolului Studiu: Salariile angajaţilor români din corporaţii vor creşte anul acesta cu 5,7%

Studiu: Salariile angajaţilor români din corporaţii vor creşte anul acesta cu 5,7%

În timp ce în România salariile vor creşte, în mod real, cu 5,7% anul acesta, în Polonia creşterea reală estimată este de 3,8%, în Cehia de 2,2%, în Ungaria de 2,9%, iar în Bulgaria de 4,7%. „Salariile din România cresc cu un ritm uşor mai mare decât în alte state din Europa Centrală şi de Est ca urmare a mai multor factori: economia a crescut mai rapid, iar nivelul salariilor este mai mic, mai ales pentru locurile de muncă care necesită calificare mai scăzută”, a explicat Harry Meintassis, Managing Partner al Korn Ferry Hay Group România, scrie Ziarul Financiar.

Studiul Korn Ferry Hay Group privind creşterile salariale reale a fost realizat pe baza estimărilor de majorări de salarii ale angajatorilor (în special companii multina­ţio­nale), ajustate în funcţie de nivelul inflaţiei estimat de Eco­nomist Intelligence Unit - divizia de cercetare, analiză şi previziuni a publicaţiei The Economist.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici