SUA, pe primul loc în topul celor mai admirate 50 de ţări. Ce loc crezi că ocupă România?

Statele Unite ale Americii îşi menţine prima poziţie într-un clasament al celor mai admirate 50 de ţări la nivel global realizat de GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications pe baza unui indice al mărcilor de ţară, România plasându-se în a doua jumătate a topului.

101 afișări
Imaginea articolului SUA, pe primul loc în topul celor mai admirate 50 de ţări. Ce loc crezi că ocupă România?

SUA, pe primul loc în topul celor mai admirate 50 de ţări. Ce loc crezi că ocupă România? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost efectuat între 7 iulie şi 4 august 2010 prin intervievarea online a 20.000 de adulţi din 20 de ţări, fiind luate în calcul situaţia celor 50 de ţări în şase domenii, respectiv exporturi, guvernare, cultură, populaţie, turism şi imigrare sau investiţii.

"România se situează în treimea inferioară a clasamentului celor 50 de naţiuni. Punctul forte al ţării noastre este capitolul guvernare, înregistrând cel mai bun scor pentru chestiuni referitoare la pace şi securitate şi protecţia mediului înconjurător. Exporturile reprezintă cea mai slabă componentă de imagine pentru România. România primeşte cel mai bun loc între ţările latino-americane şi cel mai slab între cele est-europene", se arată într-un comunicat al GfK România.

Rezultatele indicelui mărcilor de ţară, care măsoară imaginea globală a 50 de ţări, prezintă Statele Unite ale Americii ca deţinând primul loc pentru al doilea an consecutiv în calitate de ţară cu cea mai bună marcă.

În topul primelor zece cele mai bune branduri de ţară, au intervenit câteva modificări faţă de 2009. Astfel, Spania, pe locul 10 anul trecut, nu mai face parte din top, iar Italia a trecut de pe locul 6 pe 7. De asemenea, Franţa a căzut de pe poziţia a doua pe cea de-a treia, locul acesteia fiind luat de Germania.

În primele zece poziţii de mai regăsesc în ordine Regatul Unit al Marii Britanii, Japonia, Canada, Elveţia, Australia şi Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici