Summitul UE: Liderii statelor europene doresc un acord privind schimbul de informaţii fiscale până la sfârşitul anului

Liderii celor 27 de state membre UE doresc să ajungă la un acord privind schimbul automat de informaţii fiscale despre persoane fizice până la sfârşitul anului, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în cursul summitului de la Bruxelles.

544 afișări
Imaginea articolului Summitul UE: Liderii statelor europene doresc un acord privind schimbul de informaţii fiscale până la sfârşitul anului

Summitul UE: Liderii statelor europene doresc un acord privind schimbul de informaţii fiscale până la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există un consens pentru revizuirea directivei" în sensul extinderii schimului automat de informaţii la depozitele bancare. "Consiliul European cere adoptarea modificărilor până la sfârşitul anului", a spus Van Rompuy.

"Este un pas înainte", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Începând din iunie, Europa va face eforturi pentru facilitarea schimbului automat de informaţii", a comentat preşedintele Franţei, François Hollande.

"Negocieri cu terţe ţări precum Elveţia vor începe cât mai curând pentru aplicarea unor măsuri similare", se arată în declaraţia adoptată la finalul summitului.

Ponta a avut scurte discuţii la Bruxelles atât cu Barroso, cât şi cu Angela Merkel

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, scurte discuţii atât cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cât şi cu cancelarul german Angela Merkel, în cadrul oficial în care liderii europeni se salută înaintea lucrărilor Consiliului European.

El s-a salutat şi cu premierul ungar, Viktor Orban, dar fără să intre într-un dialog cu acesta.

Ponta a declarat recent că se va întâlni cu cancelarul german, Angela Merkel, ca şi cu alţi oficiali europeni, precum prim-ministrul Poloniei, la o dată care urmează să fie stabilită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici