Taxa fast-food, o premieră în UE, ar genera creşterea preţurilor la producători

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că taxa pe alimentele de tip fast-food ar fi o premieră în Uniunea Europeană şi ar avea drept consecinţă creşterea preţurilor de către producători şi diminuarea puterii de cumpărare a populaţiei.

29 afișări
Imaginea articolului Taxa fast-food, o premieră în UE, ar genera creşterea preţurilor la producători

Taxa fast-food, o premieră în UE, ar genera creşterea preţurilor la producători (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Taxa pe alimente (de tip fast-food - n.r.) ar fi o premieră în ţările Uniunii Europene, iar consecinţa va fi că producătorii şi distribuitorii vor fi nevoiţi să crească preţurile, iar această creştere de preţuri se va regăsi în bugetele diminuate ale românilor. Ministerul Sănătăţii ar trebui să recunoască că nu este vorba de o taxă pentru sănătatea populaţiei, ci de o nouă modalitate de a mai creşte bugetul şi de a pune biruri pe populaţie, în mod indirect, prin alimentele pe care le consumă", a declarat Buşoi.

Buşoi a precizat că impunerea acestei taxe va afecta un segment larg de populaţie, indiferent de stilul de viaţă, deoarece pe listă se află o varietate mare de alimente.

"Aşa numită taxă pe fast - food este de fapt taxa pe alimente, pentru că intenţia Ministerului Sănătăţii este de a taxa o mare varietate de alimente. În plus, impunerea unei taxe discriminatorii este incorectă pentru că o astfel de taxă penalizează pe toată lumea, indiferent de stilul de viaţă şi de obiceiurile de consum alimentar. Ministerul Sănătăţii trebuie să renunţe la această iniţiativă", a afirmat Buşoi.

Europarlamentarul PNL a adăugat că această taxă îi va afecta cel mai mult pe cei cu venituri mici, deoarece aceştia consumă alimentele "cele mai nesănătoase".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici