Teodorovici: Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie „să se dea peste cap” să restituie sumele aferente taxei auto

Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie „să se dea peste cap” şi să plătească sumele aferente taxei auto, a declarat, joi, la Bistriţa, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Dacă situaţia nu va fi rezolvată, ministrul ameninţă cu demiteri.

4442 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie „să se dea peste cap” să restituie sumele aferente taxei auto

Teodorovici: Până la finalul lunii mai, ANAF să restituie sumele aferente taxei auto

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că până la sfârşitul lunii aprilie, toate deciziile de impunere în ceea ce priveşte restituirea taxei auto trebuie să fie emise, iar până la finalul lunii mai, toţi cei care au plătit aceste taxe vor avea banii în cont.

Ministrul spune că ANAF trebuie „să se dea peste cap” să rezolve situaţia, altfel vor fi demiteri.

„Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcţii, oricine ar fi, pleacă din funcţii. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o aşa, o întreagă birocraţie pe acest subiect şi la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe. Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluţie, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânşii trebuie să plătească şi să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas şi să plătească contribuabililor acea sumă şi apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat. Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini şi acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai spus că există banii pentru plata sumelor de bani din taxa auto şi că singurii care nu vor primi banii sunt cei a căror situaţie nu este foarte clară şi ANAF a solicitat lămuriri suplimentare.

„Oamenii trebuie să îşi primească banii înapoi. Până la sfârşitul lunii mai anul acesta trebuie să îi primească. Avem şi excepţii, sunt cazuri în care există neclarităţi legate de partea de proprietate. Sunt câteva chestiuni pentru care ANAF-ul a cerut câteva clarificări, dar pentru tot ce este clar şi există decizie de impunere se plăteşte”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici