Toate deciziile Consiliului Concurenţei trebuie publicate on-line, pentru a nu crea dezavantaje

Punctele de vedere, scrisorile de îndrumare privind o tactică nouă şi alte decizii ale Consiliului Concurenţei trebuie publicate on-line, în timp util, pentru a nu crea dezavantaje, a declarat, luni, Anca Buta Muşat, partener la firma de avocatură Muşat&Asociaţii.

32 afișări
Imaginea articolului Toate deciziile Consiliului Concurenţei trebuie publicate on-line, pentru a nu crea dezavantaje

Toate deciziile Consiliului Concurenţei trebuie publicate on-line, pentru a nu crea dezavantaje (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Toate deciziile Consiliului Concurenţei trebuie publicate pe site în timp util şi comunicate tuturor", a spus Muşat în conferinţa Mediafax Talks about Competition Law.

Ea a precizat că punctele de vedere şi scrisorile de îndrumare privind o anumită practică trebuie realizate într-o manieră transaparentă şi echidistantă şi publicate on-line pentru a nu dezavantaja anumiţi agenţi economici care nu le ştiu.

Muşat a adăugat că modificarea legii concurenţei şi a legislaţiei secundare care detaliază abordarea Consiliului Concurenţei sunt necesare, dar a cerut ca acţiunile instituţiei să ţină cont de noile realizări economice, iar aplicarea legii să nu fie una rigidă.

"Toate reglementările Comisiei Europene au în spate o practică stufoasă ale cărei excese au fost temperate de Curtea Europeană de Justiţie", a spus Muşat.

La rândul său, Valentin Mircea, consilier de concurenţă în cadrul autorităţii de control, a precizat că investigaţia este o procedură normală şi nu un scop în sine.

"Investigaţia este o fază în care agentul economic este prezumat nevinovat", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici