Toyota recheamă până la 1,8 milioane de maşini în Europa - VIDEO

Constructorul auto japonez Toyota a anunţat, vineri, că recheamă până la 1,8 milioane de autovehicule vândute în Europa pentru a remedia probleme la pedala de acceleraţie, după ce săptămâna trecută a luat o măsură similară pentru 2,3 milioane de maşini vândute în Statele Unite.

59 afișări
Imaginea articolului Toyota recheamă până la 1,8 milioane de maşini în Europa - VIDEO

Toyota recheamă până la 1,8 milioane de maşini în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Campania de rechemare include opt modele comercializate în Europa, se arată într-un comunicat al Toyota.

Cele opt modele vizate sunt AYGO (produs între februarie 2005 şi august 2009), iQ (noiembrie 2008-noiembrie 2009), Yaris (noiembrie 2005-septembrie 2009), Auris (octombrie 2006-ianuarie 2010), Corolla (octombrie 2006-decembrie 2009), Verso (februarie 2009-ianuarie 2010), Avensis (noiembrie 2008-decembrie 2009) şi RAV4 (noiembrie 2005-noiembrie 2009).

"Cifra exactă este încă în discuţie, dar ar putea ajunge până la 1,8 milioane de maşini", se precizează în comunicat.

În România nu au fost semnalate până în prezent plângeri referitoare la această problemă sau accidente, potrivit unui comunicat al Toyota Romania. Detaliile acţiunilor de corectare vor fi comunicate direct clienţilor care conduc autovehiculele vizate de rechemare, se mai arată în comunicat.

Publicaţia japoneză Yomiuri informa la începutul săptămânii că grupul intenţionează să recheme circa două milioane de maşini în Europa.

Totodată, în Statele Unite, Congresul va ancheta Toyota Motor Corp în legătură cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentru remedierea unor defecţiuni de producţie efectuată vreodată de grup.

Preşedintele comisiei pentu energie şi comerţ din Camera Reprezentanţilor, Henry Waxman, a declarat joi într-un comunicat că va organiza în februarie audieri pentru a ancheta "cât de repede şi eficient" a reacţionat Toyota la plângerile din partea clienţilor privind accelerarea neintenţionată şi "periculoasă" a autoturismelor.

Toyota a suspendat vânzările şi producţia a opt modele de automobile în America de Nord în urma presiunilor exercitate de autorităţile americane pe probleme de siguranţă şi calitate.

Campania de rechemare ar putea afecta circa opt milioane de autovehicule, mai mult decât vânzările totale ale grupului din 2009, şi ar putea avea un impact devastator asupra imaginii Toyota.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici