Trichet: Euro este o monedă credibilă, care nu trece printr-o criză

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, apreciază că euro este o monedă "credibilă", care nu se confruntă cu o criză.

23 afișări
Imaginea articolului Trichet: Euro este o monedă credibilă, care nu trece printr-o criză

Trichet: Euro este o monedă credibilă, care nu trece printr-o criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există o criză a monedei euro. Cred că trebuie să se vadă că avem o monedă care este credibilă. Există probleme de instabilitate financiară cauzate de o criză bugetară în anumite ţări europene", a afirmat Trichet pentru RTL.

BCE a anunţat joi că menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 1%. Banca va continua să pună la dispoziţia băncilor lichidităţi nelimitate şi să cumpere obligaţiuni suverane, deşi nu s-a angajat să intensifice aceste achiziţii. Astfel, BCE va acorda în continuare lichidităţi pe termen de trei luni, în ianuarie, februarie şi martie 2011.

"Considerăm că am făcut ceea ce este necesar pentru a oferi cetăţenilor preţuri stabile, obligaţie care intră în mandatul nostru", a spus Trichet.

Bursele europene şi cele americane au răspuns favorabil măsurilor anunţate de BCE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici