Turismul din Grecia este pus în pericol de probleme ca instabilitatea economică şi imigraţie

Turismul din Grecia se află într-o situaţie dificilă în acest an din cauza instabilităţii economice, a problemei imigraţiei ilegale, reluarea demonstraţiilor violente din Atena şi relaţiile dificile ale statului elen cu SUA, din cauza unei noi legi care ar permite eliberarea unui terorist condamnat.

767 afișări
Imaginea articolului Turismul din Grecia este pus în pericol de probleme ca instabilitatea economică şi imigraţie

Turismul din Grecia este pus în pericol de probleme ca instabilitatea economică şi imigraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incapacitatea guvernului de a trata problema imigraţiei provoacă probleme majore în destinaţii turistice majore cum sunt insulele din Marea Egee, afectate de fluxul de imigranţi ilegali şi refugiaţi, relatează Kathimerini.

Comercianţii din centrul Atenei sunt îngrijoraţi de sutele de imigranţi care campează în principalele pieţe din oraş, dar şi din cauza violenţelor din timpul demonstraţiilor.

Numărul turiştilor americani ar fi urmat să atingă un nou nivel record în acest an, dar tensiunile apărute în relaţiile până acum bune dintre SUA şi Grecia pun în pericol şi această perspectivă.

Asociaţia Companiilor de Turism din Grecia a anunţat în martie un declin de 26% al rezervărilor provenite din Germania, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o scădere a cotei de piaţă a Greciei în cazul turiştilor din Marea Britanie.

Un alt factor care provoacă îngrijorare este incapacitatea autorităţilor locale de a acoperi cheltuielile mai mari din perioadele de vârf de sezon, din cauza transferării rezervelor de numerar la Banca Greciei.

Numărul sosirilor de turişti în Grecia a crescut anul trecut cu 23% faţă de 2013, la un nivel record de 22 de milioane, număr care nu include vizitatorii din croaziere, potrivit unui sondaj anual la graniţă efectuat de Banca Greciei, publicat de biroul elen de statistică.

Turiştii din Germania şi Marea Britanie au fost anul trecut cei mai numeroşi, respectiv 2,46 milioane de persoane şi 2,09 milioane de persoane. Numărul acestor turişti a crescut cu 8,5% în cazul germanilor şi cu 13,2% în cazul britanicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici