Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în 2014

Platforma de microblogging Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în anul 2014, profitând în special de o creştere exponenţială a veniturilor publicitare mobile, a anunţat, miercuri, cabinetul eMarketer.

98 afișări
Imaginea articolului Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în 2014

Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Twitter va obţine aproximativ 950 de milioane de dolari cu ajutorul publicităţii în 2014, după cele 582,8 milioane de dolari în acest an.

Pragul de 1 miliard de dolari va fi depăşit cu uşurinţă în anul 2015, când veniturile din publicitate ce vor fi obţinute de platforma Twitter vor fi de 1,33 miliarde de dolari.

Specialiştii de la cabinetul eMarketer au spus că şi-au revizuit previziunile în creştere, întrucât "publicitarii arată un interes mai mare în a-şi cheltui banii în reclame mobile pe Twitter".

Mai mult de jumătate (53%) din încasările aduse de publicitatea pe Twitter în acest an vor fi asigurate de accesul pe site de pe dispozitive mobile (telefoane inteligente, tablete). Acest procent era aproape zero în 2011, însă va depăşi 60% în 2014, afirmă experţii de la cabinetul eMarketer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici