Twitter vrea din nou bani de pe piaţa privată, iar investitorii evaluează compania la 7 miliarde de dolari

În timp ce alte startup-uri de succes din online, precum Zynga sau Groupon, se listează la burse, Twitter continuă să atragă finanţare pe piaţa privată, cea mai recentă rundă de negocieri cu investitorii evaluând compania la 7 miliarde de dolari, au declarat pentru WSJ surse apropiate discuţiilor.

109 afișări
Imaginea articolului Twitter vrea din nou bani de pe piaţa privată, iar investitorii evaluează compania la 7 miliarde de dolari

Twitter vrea din nou bani de pe piaţa privată, iar investitorii evaluează compania la 7 miliarde de dolari

Compania negociază în această perioadă atragerea unei finanţări de sute de milioane de dolari, au afirmat sursele citate de Wall Street Journal.

Una dintre surse susţine că valoarea Twitter este estimată la cel mult 7 miliarde de dolari.

Twitter a obţinut, cu şapte luni în urmă, 200 milioane de dolari de la un consorţiu condus de fondul de capital de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers, care a evaluat compania la 3,7 miliarde de dolari.

Reprezentanţii Twitter au refuzat să comenteze cu privire la situaţia financiară a companiei.

Preţul ridicat la care este evaluat Twitter subliniază entuziasmul recent al investitorilor faţă de noile companii din online, aflate pe "valul Facebook", după ce valoarea estimată pentru reţeaua de socializare a urcat şi la 100 de miliarde de dolari.

Luna trecută, site-ul de cupoane de reduceri Groupon şi cel mai mare producător de jocuri pentru Facebook, Zynga, s-au listat la burse prin oferte publice iniţiale. Debutul celor două companii la tranzacţionare le evaluează la circa 20 miliarde de dolari fiecare.

Prin sumele mari atrase de pe piaţa privată, Twitter încearcă să câştige timp pentru a-şi dezvolta modelul de business în jurul veniturilor din advertising, afacerea fiind încă imatură faţă de alte site-uri de succes.

Twitter a fost creat în 2006 şi are peste 200 de milioane de utilizatori înregistraţi. Astfel de site-uri, ale căror servicii sunt gratuite pentru utilizatori, trăiesc din veniturile din publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici