UE a întocmit o "listă neagră" a statelor vulnerabile să ajungă în situaţia Greciei

Uniunea Europeană (UE) a întocmit o "listă neagră" a celor mai vulnerabile ţări din spaţiul comunitar, Italia, Spania, Cipru şi Ungaria, care trebuie să adopte rapid măsuri de corectare a evoluţiei economice pentru a nu ajunge în situaţia Greciei.

4445 afișări
Imaginea articolului UE a întocmit o "listă neagră" a statelor vulnerabile să ajungă în situaţia Greciei

UE a întocmit o "listă neagră" a statelor vulnerabile să ajungă în situaţia Greciei (Imagine: Shutterstock)

De asemenea, UE are listă şi cu ţări aflate sub observaţie, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Slovenia şi Bulgaria, potrivit publicaţiei italiene Corriere della Sera. Aceasta citează un document care va fi prezentat marţi de comisarul pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, potrivit cotidianului ungar Portfolio.

Evaluarea UE se bazează pe analiza a zece indicatori economici, care în multe cazuri, precum cel al costurilor cu forţa de muncă, oferă o imagine a realităţii economice.

Documentul este un avertisment şi indică statele cele mai expuse la riscuri rezultate din dezechilibre macroeconomice.

Ca răspuns la criza datoriilor din zona euro, UE a înfiinţat un mecanism, intrat în vigoare în decembrie, care trimite semnale de alarmă dacă o economie se îndepărtează prea mult pe o cale greşită şi are nevoie de măsuri de corecţie pentru a evita o situaţie similară cu cea a Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici