UE a validat nominalizarea luxemburghezului Yves Mersch în conducerea BCE

Uniunea Europeană (UE) a confirmat joi nominalizarea luxemburghezului Yves Mersch într-un post de director la Banca Centrală Europeană (BCE), în pofida unor critici din partea Parlamentului European (PE), care a criticat lipsa femeilor în cadrul instituţiei.

187 afișări
Imaginea articolului UE a validat nominalizarea luxemburghezului Yves Mersch în conducerea BCE

UE a validat nominalizarea luxemburghezului Yves Mersch în conducerea BCE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul European l-a nominalizat în mod oficial pe Yves Mersch în conducerea BCE", a anunţat preşedintele Herman Van Rompuy într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Decizia a fost luată cu o majoritate calificată la începutul summitului liderilor europeni, la Bruxelles.

Această nominalizare era aşteptată, deoarece Mersch era singurul candidat la postul de la BCE, iar Consiliul European intenţiona să ignore avizul PE, care a respins această nominalizare în urma unui vot consultativ.

"BCE s-a dotat cu un membru la conducerea sa fără un mandat democratic. Liderii europeni au transmis un semnal clar cu privire la ceea ce gândesc ei despre procesul democratic", a reacţionat Sharon Bowles, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Economice în cadrul PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici