UE ar putea avea nevoie de modificarea tratatului pentru autoritatea unică de reglementare bancară

Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de modificarea tratatului, pentru crearea unei autorităţi unice de reglementare bancară, a declarat şeful Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem.

183 afișări
Imaginea articolului UE ar putea avea nevoie de modificarea tratatului pentru autoritatea unică de reglementare bancară

UE ar putea avea nevoie de modificarea tratatului pentru autoritatea unică de reglementare bancară (Imagine: Shutterstock)

Dijsselbloem a arătat că UE poate aplica cea mai mare parte a strategiei de uniune bancară în cadrul actualului tratat, dar ar putea fi nevoie de o modificare în cazul autorităţii de reglementare, transmite Bloomberg.

"Ştiu că putem pune în practică cel puţin 80-90% din proiect, iar decizia finală pentru o autoritate unică de reglementare bancară ar putea avea nevoie de o modificare de tratat", a spus Dijsselbloem la Washington.

Banca Centrală Europeană şi Michel Barnier, comisarul UE pentru servicii financiare, au cerut înfiinţarea unei Autorităţi Europene de Reglementare care să intervină în cazul băncilor lovite de criză, afirmând că aceasta este esenţială pentru soarta băncilor şi a statelor.

Barnier urmează să prezinte proiectul de lege în luna iunie.

Dijsselbloem a arătat că există o diferenţă de opinie în legătură cu autoritatea unică de reglementare, Germania solicitând modificarea tratatului, în timp ce Comisia Europeană consideră că există deja o bază legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici