UE va lansa în acest an un program de microcredite pentru şomeri

Uniunea Europeană va lansa în acest an un program de susţinere a şomerilor prin microcredite destinate înfiinţării unor mici întreprinderi, potrivit unui proiect aprobat, joi, de Parlamentul European.

154 afișări
Imaginea articolului UE va lansa în acest an un program de microcredite pentru şomeri

UE va lansa în acest an un program de microcredite pentru şomeri (Imagine: Mediafax Foto)

Valoarea unui astfel de credit va fi de sub 25.000 de euro.

Programul are rolul să dea o nouă şansă şomerilor şi să facă accesibil antreprenoriatul pentru categoriile cele mai defavorizate din Europa.

Facilitatea este destinată persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă sau riscă să rămână fără slujbe şi care vor să înfiinţeze firme cu sub zece angajaţi, cu o cifră de afaceri de până la două milioane de euro, dar au dificultăţi să obţină un credit bancar tradiţional.

Valoarea totală a programului, care se va derula timp de patru ani, este de 100 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro vor proveni din programul UE pentru solidaritate şi muncă, numit "Progress" şi 40 de milioane de euro din fondurile nealocate din bugetul Uniunii.

În 2010, vor fi disponibilie 25 de milioane de euro pentru microcredite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici