Ultimele două secţiuni din centura Bucureşti vor costa peste 100 de milioane de euro

Finalizarea centurii Bucureşti, prin proiectarea şi execuţia ultimelor două secţiuni care fac legătura cu autostrăzile A1 (spre Piteşti) şi A2 (spre Constanţa), va costa până la 424,67 milioane lei, fără TVA (100,4 milioane euro) şi va dura 21 de luni de la data semnării contractului.

1457 afișări
Imaginea articolului Ultimele două secţiuni din centura Bucureşti vor costa peste 100 de milioane de euro

Ultimele două secţiuni din centura Bucureşti vor costa peste 100 de milioane de euro (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Contractul este finanţat de la bugetul de stat şi are o durată totală de 69 de luni, din care proiectarea va dura 3 luni, execuţia lucrărilor 18 luni, iar perioada de garanţie 48 de luni, se arată într-un anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri.

Pentru închiderea inelului de circulaţie este nevoie de execuţia celor două capete ale centurii, în lungime totală de 20,14 kilometri, astfel că licitaţia a fost împărţită în două loturi.

Primul lot, în lungime de 8,7 kilometri, este situat între A1 şi DN7, iar lucrările sunt estimate la 153,79 milioane lei, fără TVA, iar lotul doi are o lungime de 11,4 kilometri, între DN 2 şi A2, şi cu o valoare estimativă de 270,88 milioane lei, fără TVA.

Pentru a participa la licitaţie, investitorii interesaţi trebuie să depună oferte pentru fiecare lot separat, precum şi o garanţie de 3,05 milioane lei pentru primul lot şi de 5,4 milioane lei pentru cel de-al doilea lot.

Ofertele pot fi depuse până la 10 august, urmând să fie deschise a doua zi. Criteriulk de atribuire va ţine cont în proporţie de 80% de preţ şi 20% de propunerea tehnică.

Partea de nord a centurii Capitalei, în lungime de 20 de kilometri (situată între DN 7 şi DN 2 Voluntari -Chitila), a fost inaugurată la 1 decembrie anul trecut, în timp ce lucrările de modernizare a părţii de sud a centurii (amplasată între autostrada Soarelui şi autostrada Bucureşti-Piteşti) nu au fost încă finalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici