Un antreprenor român a creat un brand local de ceasuri în plină pandemie. Povestea acestuia nu a fost lipsită de provocări

  • Un tânăr antreprenor a reuşit să creeze un brand de ceasuri în plină pandemie
  • Închiderea fabricilor din cauza pandemiei şi hackerii nu au reuşit să îl oprească
  • Pentru începerea afacerii a accesat fonduri europene
2255 afișări
Imaginea articolului Un antreprenor român a creat un brand local de ceasuri în plină pandemie. Povestea acestuia nu a fost lipsită de provocări

Sursa foto: Facebook / Stemata Watch

Pandemia a închis unele afaceri sau cel puţin le-a creat multe probleme. Mai sunt şi cazuri excepţionale ale unor antreprenori descurcăreţi care au reuşit să dea lovitura chiar în plină pandemie.

Ionuţ Mihalache a creat un brand de ceasuri româneşti la Urziceni. Drumul de la crearea ceasurilor până la client necesită implicarea unei echipe de 20-30 de persoane, spune acesta.

Nu au fost probleme în accesarea fondurilor, în semnarea contractului de finanţare, ci problema a fost că noi aveam un plan care trebuia implementat şi banii au fost viraţi în a şasea lună. Aş dori să mai accesez fonduri europene. Avem în principal între trei şi cinci achiziţii pe zi. Preţul minim pentru un ceas este 550 de lei şi preţul maxim este 1450 de lei. A doua colecţie mă aştept să aibă succes”, spune fondatorul Stemata, Ionuţ-Cătălin Mihalache.

Drumul lui Ionuţ nu a fost unul uşor. Pe lângă problemele create de pandemie, hackerii au încercat să spargă bazele de date ale companiei şi de 300 de ori pe zi. La una dintre încercări au reuşit.

Am trimis banii pentru furnizori, pentru carcase, în Hong Kong, pe 27 decembrie 2019. Planul era făcut pe faptul că o să îmi ajungă pe 10 februarie. Şi mi-au ajuns de fapt pe 1 iulie. Am înţeles că au spart prima dată contul de Facebook. Soluţionarea a fost asumată de cei de la Facebook”, a declarat Ionuţ.

Radu Lucian este unul dintre primii clienţi al acestui brand românesc de ceasuri. Bugetul lui Radu este până în 1500 de lei.

RADU LUCIAN, client: Dacă într-adevăr îmi place un ceas, îl achiziţionez. Chiar mi-a plăcut modelul. Este un ceas elegant, fashion, care merge cam la orice ţinută. Un ceas este ca un tricou. Nu pot să ies fără ceas la mână. O să mai achiziţionez încă un ceas pentru că mi-au plăcut modelele anterioare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici