Un dezvoltator imobiliar cere insolvenţa Perfect Tour

Un dezvoltator imobiliar a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa agenţiei de turism Perfect Tour, pentru o creanţă de 90.000 euro, procedura fiind suspendată, luni, provizoriu de către Curtea de Apel, decizie care opreşte temporar acţiunile efectuate de către administratorul judiciar.

112 afișări
Imaginea articolului Un dezvoltator imobiliar cere insolvenţa Perfect Tour

Un dezvoltator imobiliar cere insolvenţa Perfect Tour (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Procedura insolvenţei a fost deschisă de Tribunalul Bucureşti la sfârşitul lunii aprilie, la cererea dezvoltatorului imobiliar Bob Development, care a reclamat în instanţă neachitarea unei părţi din chiria percepută pentru fostul sediu al agenţiei de turism, inclusiv penalităţile aferente, reprezentând o creanţă de circa 90.000 euro.

Luni, 10 mai, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea provizorie a procedurii de insolvenţă a Perfect Tour.

"Pronunţarea suspendării provizorii va avea drept efect oprirea temporară a oricăror acte de procedură efectuate de administratorul judiciar până la soluţionarea de către instanţă a cererii de suspendare formulate în cadrul recursului", a declarat agenţiei MEDIAFAX Bogdan Paraschiv, avocat asociat la casa Boştină şi Asociaţii şi coordonator al echipei de avocaţi care a reprezentat în instanţă agenţia Perfect Tour.

El a apreciat că argumentele prezentate impun o decizie favorabilă la recurs.

"Acţionarii răsuflă acum uşuraţi şi apreciem că sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost o eroare judiciară. Avem încredere într-o soluţie favorabilă în recurs, dată fiind temeinicia motivelor pe care le-am invocat", a spus Bogdan Paraschiv.

Tribunalul Bucureşti-Secţia a VII-a Comercială urmează să redacteze sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei, după care dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a V-a Comercială, care va fixa termenul de judecată a cererii de recurs şi a cererii de suspendare a sentinţei atacate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici