Un membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA îşi dă demisia de la 1 mai

Michael Adriaan Maria Boersma a decis să renunţe la poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al Electrica SA, de la 1 mai, continuând să îşi exercite atribuţiile până la acea dată, iar preşedintele CA, Cristian Buşu, a solicitat demararea procedurilor pentru găsirea unui înlocuitor.

846 afișări
Imaginea articolului Un membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA îşi dă demisia de la 1 mai

Un membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA îşi dă demisia de la 1 mai (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Consiliul de Administraţie al Electrica SA a luat act, în şedinta din 10 februarie 2016, de faptul că domnul Michael Adriaan Maria Boersma a decis să renunţe, începând cu data de 1 mai 2016, la calitatea domniei sale de membru în Consiliul de administraţie al companiei", a anunţat societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

Boersma este membru în CA din septembrie 2014, fiind propus de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), al doilea acţionar al Electrica după Ministerul Energiei, cu o participaţie de 8,65%. Statul român controlează, prin Ministerul Energiei, 48,78% din titlurile companiei.

Ca urmare a anunţului privind demisia, Buşu a solicitat Comitetului de nominalizare şi remunerare să demareze procedurile pentru identificarea unor candidaţi care ar putea prelua responsabilităţile de membru în CA de la 1 mai.

Boersma este consultant senior, preşedinte şi membru în consiliul de administraţie al mai multor companii, fundaţii, instituţii şi organisme consultative.

În perioada 2003-2009, el a fost director general şi preşedinte al Essent, cea mai mare companie integrată de utilităţi din Olanda. Anterior, între anii 2000 şi 2003, a deţinut funcţia de preşedinte al Shell Global Solutions.

După plecarea de la Essent, Boersma a ocupat funcţii de membru în consiliile de administraţie la mai multe companii din Olanda, SUA, Germania şi Finlanda.

Consiliul de Administraţie al Electrica este compus în prezent din şapte membri - baroneasa Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma şi Pedro Mielgo Alvarez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici