Vass: Vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor

Măsurile prudenţiale excesive ale băncilor sunt cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat din România, a declarat, miercuri, Andreea Paul Vass, consilier al premierului şi ambasador al IMM-urilor, menţionând că este nevoie ca sistemul bancar să crediteze firmele mici şi mijlocii.

234 afișări
Imaginea articolului Vass: Vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor

Andreea Paul Vass (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Vrem să convigem băncile că este nevoie de creditarea IMM-urilor. Măsurile prudenţial excesive sunt azi cea mai mare piedică în dezvoltarea mediului privat", a spus Vass, la un forum pe tema IMM-urilor.

Ea a arătat că cele mai grave problemele cu care se confruntă sectorul IMM din România în prezent sunt evaziunea fiscală, concurenţa neloială, birocraţia fiscală, gradul prea redus de specializare, protecţia proprietăţii intelectuale, costurile internaţionalizării, accesul la achiziţii publice sau capitalizarea prin bursă.

"Dacă mie din inima Guvernului mi-este greu să fac faţă birocraţiei, ce să mai spun de un întreprinzător. De aceea am început un efort lung de simplificare, comasare şi reducere a taxelor fiscale", a arătat Vass, adăugând că nu doar România se confruntă cu probleme legate de birocraţie, ci toată Europa.

În final, Vass a adăugat că în viitor creşterea economică va fi generată de un număr mai mare de firme, dar mici, nu de un număr redus de firme mari.

"Întreprinderile mici şi mijlocii au nevoie de spijin din partea noastră, nu de umilinţe birocratice", a conchis Vass.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici