Veniturile Orange România au crescut cu 4,9% în primul trimestru

Veniturile Orange România au crescut, în bază comparabilă, cu 4,9% în primul trimestru din acest an faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 230 milioane euro, în principal datorită numărului mai mare de utilizatori ai serviciilor de internet mobil.

5283 afișări
Imaginea articolului Veniturile Orange România au crescut cu 4,9% în primul trimestru

Veniturile Orange România au crescut cu 4,9% în primul trimestru (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

La 31 martie 2014, Orange avea 10,394 milioane clienţi în România, notează compania într-un comunicat. Pentru finele anului trecut, compania a raportat 10,436 milioane clienţi.

Traficul de internet mobil a crescut cu 44% în primul trimestru faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, pe fondul creşterii numărului de clienţi care utilizează acest serviciu, precum şi ca urmare a vânzărilor mai mari de smartphone-uri, care au avansat cu 45%, se arată într-un comunicat transmis marţi de Orange România.

Extinderea serviciilor 4G a contribuit de asemenea la creşterea traficului de internet mobil, inclusiv streaming audio şi video.

Astfel, veniturile din servicii de date obţinute de Orange în România au urcat cu 25% în perioada analizată, potrivit unei prezentări a grupului francez.

"Rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru al anului continuă tendinţele manifestate în anii anteriori şi confirmă interesul românilor pentru servicii de ultimă generaţie. Faptul că tot mai mulţi clienţi, de toate vârstele, descoperă avantajele accesului la informaţii oriunde şi oricând, prin internetul mobil, este încurajator. Astfel, Orange îşi propune să le ofere clienţilor săi cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor sale în era digitală, bazată pe o reţea performantă, acum cu o prezenţă 4G în toată ţara, pe o ofertă diversificată de servicii şi produse, disponibile într-o puternică reţea de distributie extinsă, atât on-line cât şi off-line", a declarat în comunicat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

La nivel global, grupul francez Orange a înregistrat în primul trimestru venituri de 9,8 miliarde euro, în scădere cu 3,8%, în bază comparabilă, faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) a coborât uşor, la 3 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici