Verizon preia Yahoo, pentru 5 miliarde de dolari

Verizon va prelua Yahoo în baza unei înţelegeri care va fi făcută publică luni, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 5 miliarde de dolari.

5408 afișări
Imaginea articolului Verizon preia Yahoo, pentru 5 miliarde de dolari

Verizon preia Yahoo, pentru 5 miliarde de dolari

Tranzacţia priveşte achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni, potrivit celor de la Reuters, anunţul urmând să fie făcut înainte deschiderii bursei de la New York.

Venirea Marissei Mayer la conducerea Yahoo, în urmă cu patru ani, a creat un val de entuziasm printre acţionarii companiei şi nu numai. Prezenţa sa a alimentat aşteptările de redresare rapidă a Yahoo, care nu reuşea să crească veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piaţă Google şi Facebook.

Mayer, care a venit la Yahoo după o lungă perioadă de activitate în conducerea Google, este acum supusă unor presiuni tot mai mari legate de performanţele companiei. Termenul limită de ofertare pentru businessul de bază al Yahoo a fost 18 aprilie, interesate arătându-se nume precum Verizon, TPG, un fond de investiţii din San Francisco sau YP Holdings, cunoscută anterior sub numele de YellowPages.com. Din competiţie au ieşit Time, Microsoft, Alphabet, Comcast sau AT&T, care, pe măsură ce lucrurile au avansat, au renunţat la a mai face o ofertă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici