Videanu: Termoelectrica va intra în faliment după ce vom externaliza activele cu potenţial

Producătorul de energie electrică şi termică deţinut de stat Termoelectrica va intra în faliment după ce vor fi externalizate activele "cu potenţial", iar ministrul Economiei, Adriean Videanu, a transmis oficialilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) că datoriile companiei nu pot fi plătite.

81 afișări
Imaginea articolului Videanu: Termoelectrica va intra în faliment după ce vom externaliza activele cu potenţial

Videanu: Termoelectrica va intra în faliment după ce vom externaliza activele cu potenţial (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Vom externaliza aceste activităţi, dar datoriile istorice grevează. Apoi, Termoelectrica, cu ce va râmăne, va intra în faliment. La discuţiile cu FMI le-am spus că cea mai bună minciună este adevărul, le-am spus că datoriile Termoelectrica nu pot fi plătite", a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Printre activele Termoelectrica "cu potenţial" se numără centralele Paroşeni, Galaţi, Brăila, Borzesti şi ELCEN Bucureşti.

"Vom căuta soluţii şi pentru Doiceşti, dar acum eu nu întrevăd o soluţie", a adăugat Videanu.

Termoelectrica este implicată, împreună cu mai multe companii energetice europene, în proiecte de construcţie a unor grupuri de producţie, care au ca termen de stabilire a modului de dezvoltare luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici